Short Communication
BibTex RIS Cite

I.ULUSLARARASI ÇOCUK DOSTU TURİZM KONGRESİ KAPANIŞ BİLDİRGESİ

Year 2018, Issue: 1, 69 - 76, 03.06.2018

Abstract

Bireyselleşmenin, sosyal medya dostluklarının giderek egemen yaşam biçimi halini aldığı günümüz dünyasında tatil ve özellikle de ailece tatilin giderek daha fazla önem kazanmakta olduğu ve bu trendin önümüzdeki dönemde daha da artacağı sektör aktörleri tarafından açıkça ifade edilmektedir.
 
Aile boyu tatillerde ebeveynler hangi yaşta olurlarsa olsunlar çocuklarının tercihlerini ön plana almaktadır. Bu gerçeği dikkate alan turizm işletmeleri giderek artan oranlarda kendilerini çocuk dostu işletme olarak tanımlamaktadır. Reklamlarda ve/veya tur operatörlerinin kataloglarında “Çocuk Dostu” olarak yer almak işletmelere önemli bir rekabet avantajı sağlayacaktır. Kimi tur operatörlerinin tanıma ilişkin kendi geliştirdikleri ölçütler olmakla birlikte ortada evrensel olarak kabul görmüş ortak kriterler yoktur. Sunulan tebliğlerden anlaşıldığına göre eldeki kriterler de niteliksel olmaktan ziyade niceliksel olarak değerlendirilmektedir. Örneğin bir konaklama işletmesinin çocuk mönüsü çıkartıyor olması yeterli görülürken bu mönünün hazır yemeklerden veya taze ürünlerden oluşması fark etmemektedir. Oysaki tatil, çocukların yeni alışkanlıkları edinebilmeleri için en uygun kabul ortamını hazırlamaktadır. İşletmeler değerlendirilirken çocuklara yönelik hizmet ve düzenlemelerin varlığı kadar ve belki daha da önemlisi bu hizmet ve düzenlemelerin içerikleri ve niteliklerinin de değerlendirilmesidir.

References

  • I. Uluslararası Çocuk Dostu Turizm Kongresi-2017
Year 2018, Issue: 1, 69 - 76, 03.06.2018

Abstract

References

  • I. Uluslararası Çocuk Dostu Turizm Kongresi-2017
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Tourism (Other)
Journal Section MAKALELER
Authors

H. Suavi Ahıpaşaoğlu

Publication Date June 3, 2018
Submission Date March 1, 2018
Published in Issue Year 2018Issue: 1

Cite

APA Ahıpaşaoğlu, H. S. (2018). I.ULUSLARARASI ÇOCUK DOSTU TURİZM KONGRESİ KAPANIŞ BİLDİRGESİ. Sivas Interdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi(1), 69-76.