BibTex RIS Kaynak Göster

Örgütsel Bağlılık, Örgütsel Destek ve İş Arkadaşı Desteğinin İşgören Performansı Üzerine Etkileri: AVM Çalışanları Örneği

Yıl 2015, Cilt: 7 Sayı: 2, - , 21.03.2016

Öz

Örgütsel bağlılık, örgütsel destek ve iş arkadaşı desteğinin, işgören performansı üzerindeki etkisini farklı bir bakış açısıyla ele almak amacıyla Alanya’da faaliyet gösteren Alanyum Alışveriş Merkezinde gerçekleştirilen çalışmaya 333 işgörenin 171’i (%51) katılmıştır. Araştırma sonucunda işgören performansına etki eden en önemli değişkenlerin örgütsel destek ve iş arkadaşı desteği olduğu ortaya çıkmıştır. Duygusal bağlılığın işgören performansı ile pozitif yönde ve anlamlı korelâsyonlara sahip olduğu tespit edilirken, diğer bağlılık değişkenleri ile anlamlı ilişkiler bulunamamıştır. Örgütsel destek ve iş arkadaşı desteğinin örgütsel bağlılığı artırıcı bir etkiye sahip olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca normatif bağlılığın cinsiyete göre, devamlı bağlılığın sosyal güvence durumuna göre ve örgütsel destek algısının eğitim düzeyine göre farklılıklar gösterdiği ortaya çıkmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Faruk Şentürk

Yasemin Tekin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 21 Mart 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 7 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Şentürk, F., & Tekin, Y. (2016). Örgütsel Bağlılık, Örgütsel Destek ve İş Arkadaşı Desteğinin İşgören Performansı Üzerine Etkileri: AVM Çalışanları Örneği. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 7(2).
AMA Şentürk F, Tekin Y. Örgütsel Bağlılık, Örgütsel Destek ve İş Arkadaşı Desteğinin İşgören Performansı Üzerine Etkileri: AVM Çalışanları Örneği. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Mart 2016;7(2).
Chicago Şentürk, Faruk, ve Yasemin Tekin. “Örgütsel Bağlılık, Örgütsel Destek Ve İş Arkadaşı Desteğinin İşgören Performansı Üzerine Etkileri: AVM Çalışanları Örneği”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7, sy. 2 (Mart 2016).
EndNote Şentürk F, Tekin Y (01 Mart 2016) Örgütsel Bağlılık, Örgütsel Destek ve İş Arkadaşı Desteğinin İşgören Performansı Üzerine Etkileri: AVM Çalışanları Örneği. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7 2
IEEE F. Şentürk ve Y. Tekin, “Örgütsel Bağlılık, Örgütsel Destek ve İş Arkadaşı Desteğinin İşgören Performansı Üzerine Etkileri: AVM Çalışanları Örneği”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 7, sy. 2, 2016.
ISNAD Şentürk, Faruk - Tekin, Yasemin. “Örgütsel Bağlılık, Örgütsel Destek Ve İş Arkadaşı Desteğinin İşgören Performansı Üzerine Etkileri: AVM Çalışanları Örneği”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7/2 (Mart 2016).
JAMA Şentürk F, Tekin Y. Örgütsel Bağlılık, Örgütsel Destek ve İş Arkadaşı Desteğinin İşgören Performansı Üzerine Etkileri: AVM Çalışanları Örneği. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7.
MLA Şentürk, Faruk ve Yasemin Tekin. “Örgütsel Bağlılık, Örgütsel Destek Ve İş Arkadaşı Desteğinin İşgören Performansı Üzerine Etkileri: AVM Çalışanları Örneği”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 7, sy. 2, 2016.
Vancouver Şentürk F, Tekin Y. Örgütsel Bağlılık, Örgütsel Destek ve İş Arkadaşı Desteğinin İşgören Performansı Üzerine Etkileri: AVM Çalışanları Örneği. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7(2).