BibTex RIS Kaynak Göster

Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Ülkelerde Enflasyon Hedeflemesi Rejimi Uygulamaları

Yıl 2015, Cilt: 7 Sayı: 1, - , 21.03.2016

Öz

Fiyat istikrarının sağlanmasında geçmişten günümüze başlıca üç para politikası stratejisi kullanılmıştır. Bunlar, parasal çıpa, döviz kuru çıpası ve son olarak enflasyon hedeflemesidir. Türkiye’de 2002-2005 döneminde örtük hedefleme uygulanırken, 2006 sonrasında ise açık enflasyon hedeflemesine geçilmiştir. Bu çalışmada enflasyon hedeflemesinin Türkiye’de fiyat istikrarını sağlamada başarılı olup olmadığı sorusuna cevap aranmaktadır. Bu amaçla enflasyon hedeflemesini kullanılan gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerle karşılaştırma yapılmaktadır. Karşılaştırma yapılan ülkeler seçilirken Avrupa birliği ülkeleri baz alınmıştır. Elde edilen bulgulara göre, Çek Cumhuriyeti ile Polonya’nın genel olarak başarılı olduğu, İspanya’nın başarılı olduğu, Finlandiya’nın yıllara göre yarı yarıya başarı elde ettiği ve Türkiye’nin henüz belirlenen hedefe ulaşamadığı söylenebilir. JEL Sınıflaması : E31, E42 , E52

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Musa Türkoğlu

Yayımlanma Tarihi 21 Mart 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 7 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Türkoğlu, M. (2016). Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Ülkelerde Enflasyon Hedeflemesi Rejimi Uygulamaları. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 7(1).
AMA Türkoğlu M. Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Ülkelerde Enflasyon Hedeflemesi Rejimi Uygulamaları. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Mart 2016;7(1).
Chicago Türkoğlu, Musa. “Gelişmiş Ve Gelişmekte Olan Ülkelerde Enflasyon Hedeflemesi Rejimi Uygulamaları”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7, sy. 1 (Mart 2016).
EndNote Türkoğlu M (01 Mart 2016) Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Ülkelerde Enflasyon Hedeflemesi Rejimi Uygulamaları. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7 1
IEEE M. Türkoğlu, “Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Ülkelerde Enflasyon Hedeflemesi Rejimi Uygulamaları”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 7, sy. 1, 2016.
ISNAD Türkoğlu, Musa. “Gelişmiş Ve Gelişmekte Olan Ülkelerde Enflasyon Hedeflemesi Rejimi Uygulamaları”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7/1 (Mart 2016).
JAMA Türkoğlu M. Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Ülkelerde Enflasyon Hedeflemesi Rejimi Uygulamaları. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7.
MLA Türkoğlu, Musa. “Gelişmiş Ve Gelişmekte Olan Ülkelerde Enflasyon Hedeflemesi Rejimi Uygulamaları”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 7, sy. 1, 2016.
Vancouver Türkoğlu M. Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Ülkelerde Enflasyon Hedeflemesi Rejimi Uygulamaları. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7(1).