BibTex RIS Kaynak Göster

Değer Akış Haritalamada Analitik Hiyerarşi Süreci (AHP) Uygulanması

Yıl 2015, Cilt: 7 Sayı: 1, - , 21.03.2016

Öz

Son yıllarda organizasyonlarda yaygın olarak kullanılan süreç yönetimi tekniği ile işlerin akışı etkin olarak yönetilebilmektedir. Süreçlerin işleyişleri sırasında kullanılan kaynakların (zaman, materyal, iş gücü vb.) değerlendirilmesi ve verimliliklerinin sorgulanması gerekmektedir. Değer akış haritaları ile süreçler arasındaki malzeme, bilgi ve zaman akışlarının detaylı haritaları çıkarılabilmektedir. Oluşturulan bu kaynak kullanım haritaları ile kaynakların fotoğrafı çekilmiş olmakta, sürece değer katan ve değer katmayan faaliyetler daha net olarak görülebilmektedir. Organizasyondaki uzmanlar tarafından bu haritalar üzerinde iyileştirilecek noktalar belirlenmekte ve gerekli iyileştirmeler yapılmakta, daha sonra kazanımlar değerlendirilmektedir. Değer akış haritalarında iyileştirilecek noktaların seçiminde genellikle uzman görüşleri veya toplantıları yapılarak karar verilmektedir. Bu çalışma ile değer akış haritalarında iyileştirme noktaların seçiminde nicel yöntem olarak Analitik Hiyerarşi Süreci (AHP)’nin nasıl kullanılabileceği değerlendirilmiştir. Bu amaçla çalışmada ilk olarak ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren bir işletme için mevcut durum değer akış haritası çizilmiştir. Ardından uygulamanın yapıldığı firmada ilgili uzmanlar ile iyileştirilmesi düşünülen noktalar belirlenmiş ve AHP yöntemi uygulanarak, iyileştirilecek noktalar seçilmiştir. Gerekli iyileştirmeler yapıldıktan sonra sonuçlar değerlendirilmiş ve yapılan iyileştirmelerin olumlu sonuçlar verdiği görülmüştür.

Yıl 2015, Cilt: 7 Sayı: 1, - , 21.03.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Onur Özveri

Pembe Güçlü

Yayımlanma Tarihi 21 Mart 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 7 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Özveri, O., & Güçlü, P. (2016). Değer Akış Haritalamada Analitik Hiyerarşi Süreci (AHP) Uygulanması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 7(1).
AMA Özveri O, Güçlü P. Değer Akış Haritalamada Analitik Hiyerarşi Süreci (AHP) Uygulanması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Mart 2016;7(1).
Chicago Özveri, Onur, ve Pembe Güçlü. “Değer Akış Haritalamada Analitik Hiyerarşi Süreci (AHP) Uygulanması”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7, sy. 1 (Mart 2016).
EndNote Özveri O, Güçlü P (01 Mart 2016) Değer Akış Haritalamada Analitik Hiyerarşi Süreci (AHP) Uygulanması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7 1
IEEE O. Özveri ve P. Güçlü, “Değer Akış Haritalamada Analitik Hiyerarşi Süreci (AHP) Uygulanması”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 7, sy. 1, 2016.
ISNAD Özveri, Onur - Güçlü, Pembe. “Değer Akış Haritalamada Analitik Hiyerarşi Süreci (AHP) Uygulanması”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7/1 (Mart 2016).
JAMA Özveri O, Güçlü P. Değer Akış Haritalamada Analitik Hiyerarşi Süreci (AHP) Uygulanması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7.
MLA Özveri, Onur ve Pembe Güçlü. “Değer Akış Haritalamada Analitik Hiyerarşi Süreci (AHP) Uygulanması”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 7, sy. 1, 2016.
Vancouver Özveri O, Güçlü P. Değer Akış Haritalamada Analitik Hiyerarşi Süreci (AHP) Uygulanması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7(1).