Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 2019, Cilt: 8 Sayı: 1, 70 - 83, 01.01.2019

Öz

Kaynakça

  • AKDAĞ, G. (2015). Trakya Bağ Rotasını Takip Eden Yerli Turistlerin Şarap Turizmi Deneyimleri. Journal of Tourism and Gastronomy Studies(3), 46.

ŞARAP ÜRETİMİ VE TÜKETİMİNİN TÜRKİYE TURİZMİNDEKİ YERİ: KADİM ANADOLU BAĞ ROTASI BAŞLANGIÇ NOKTASI OLARAK ÇANAKKALE ÖRNEĞİ THE PLACE OF WINE PRODUCTION AND CONSCUMPTION IN TURKEY’S TOURISM: THE CASE OF ÇANAKKALE AS A START POINT OF ANCIENT ANATOLIAN WINE ROUTE

Yıl 2019, Cilt: 8 Sayı: 1, 70 - 83, 01.01.2019

Öz

Şarap turizmi, günümüzde ulusal ve uluslararası ölçekte katılımcı sayısı yoğun bir şekilde
artan bir turizm türüdür. Özellikle bireylerin sahip oldukları özel ilgiler çerçevesinde
yöneldikleri turizm türlerinden birisi olarak ön plana çıkmaktadır. Anadolu sahip olduğu
kültürel, tarihi, iklimsel ve tarımsal birikimleriyle hem şarap üretimi açısından hem de şarabın
turizme sunulması açısından önemli bir potansiyel oluşturmaktadır. Bu çalışmanın amacı
sahip olduğu, iklim, toprak kalitesi, ürün kalitesi, üretim geleneği ve kimliği açısından
Çanakkale’nin Anadolu şarap kültürü içindeki yerini belirlemek ve olası bir Anadolu bağ
rotasının başlangıç noktası olabilme potansiyelini ölçmektir. Bu kapsamda Çanakkale’de
faaliyet gösteren şarap üretim firması temsilcileri, şaraplık üzüm üreten bağcılar ve şarap
uzmanları ile görüşmeler yapılmıştır. Buna ek olarak, ilgili alanlara yönelik olarak gözlemler
yapılarak derinlemesine bilgiler elde edilmeye çalışılmıştır. Elde edilen bulgular
Çanakkale’nin gerek toprak, iklim ve üzüm kalitesi aşçısından gerekse tamamlayıcı unsurları
ile önemli bir potansiyel taşıdığını ortaya koymuştur.

Kaynakça

  • AKDAĞ, G. (2015). Trakya Bağ Rotasını Takip Eden Yerli Turistlerin Şarap Turizmi Deneyimleri. Journal of Tourism and Gastronomy Studies(3), 46.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Turizm (Diğer)
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Erol Duran

Özge Eryücel Bu kişi benim

Zafer Özcan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2019
Yayımlandığı Sayı Yıl 2019 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Duran, E., Eryücel, Ö., & Özcan, Z. (2019). ŞARAP ÜRETİMİ VE TÜKETİMİNİN TÜRKİYE TURİZMİNDEKİ YERİ: KADİM ANADOLU BAĞ ROTASI BAŞLANGIÇ NOKTASI OLARAK ÇANAKKALE ÖRNEĞİ THE PLACE OF WINE PRODUCTION AND CONSCUMPTION IN TURKEY’S TOURISM: THE CASE OF ÇANAKKALE AS A START POINT OF ANCIENT ANATOLIAN WINE ROUTE. Turar Turizm Ve Araştırma Dergisi, 8(1), 70-83.

19425         19424        19426       19427