Bu çalışmanın amacı, turizm faaliyetlerinde bulunan bireylerin demografik faktörleri açısından gıda neofobisi düzeylerindeki farklılıkları belirlemektir. Araştırma amacı doğrultusunda hazırlanan anket Türkiye’de yaşayıp turizm faaliyetlerinde bulunan 986 bireye hem yüz yüze ve hem de çevrimiçi olarak uygulanmıştır. Araştırmada toplanan verilerin dağılımının normalliğini belirlemek için normallik testleri yapılmıştır ve verilerin normal dağılımlı olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Araştırmada kullanılan ölçeğin güvenirliliği Cronbach Alpha ile değerlendirildiğinde oldukça güvenilir olduğu belirlenmiştir. Ayrıca ölçeğe ilişkin açıklayıcı faktör analizi yapılmış ve ölçek maddelerinin tek faktör altında toplandığı tespit edilmiştir. Çalışmaya katılan bireylerin demografik özellikleri bakımından gıda neofobisi düzeylerindeki farklılığı belirlemeye yönelik t-testi ve anova testi analizi yapılmıştır. Katılımcıların yaşları, eğitim durumları, aylık gelir düzeyleri ve son bir yılda bulundukları turizm faaliyetleri açısından gıda neofobisi düzeylerinde bir farklılık olmadığı ancak aylık gelir düzeyi açısından bir farklılık olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Turizm (Diğer) |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 3 Temmuz 2023 |
Gönderilme Tarihi | 27 Nisan 2023 |
Kabul Tarihi | 3 Temmuz 2023 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2023 Cilt: 4 Sayı: 1 |