BibTex RIS Cite

Örgütsel Bağlılık, Örgütsel Destek ve İş Arkadaşı Desteğinin İşgören Performansı Üzerine Etkileri: AVM Çalışanları Örneği

Year 2015, Volume: 7 Issue: 2, - , 21.03.2016

Abstract

Örgütsel bağlılık, örgütsel destek ve iş arkadaşı desteğinin, işgören performansı üzerindeki etkisini farklı bir bakış açısıyla ele almak amacıyla Alanya’da faaliyet gösteren Alanyum Alışveriş Merkezinde gerçekleştirilen çalışmaya 333 işgörenin 171’i (%51) katılmıştır. Araştırma sonucunda işgören performansına etki eden en önemli değişkenlerin örgütsel destek ve iş arkadaşı desteği olduğu ortaya çıkmıştır. Duygusal bağlılığın işgören performansı ile pozitif yönde ve anlamlı korelâsyonlara sahip olduğu tespit edilirken, diğer bağlılık değişkenleri ile anlamlı ilişkiler bulunamamıştır. Örgütsel destek ve iş arkadaşı desteğinin örgütsel bağlılığı artırıcı bir etkiye sahip olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca normatif bağlılığın cinsiyete göre, devamlı bağlılığın sosyal güvence durumuna göre ve örgütsel destek algısının eğitim düzeyine göre farklılıklar gösterdiği ortaya çıkmıştır.

Year 2015, Volume: 7 Issue: 2, - , 21.03.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Faruk Şentürk

Yasemin Tekin This is me

Publication Date March 21, 2016
Published in Issue Year 2015 Volume: 7 Issue: 2

Cite

APA Şentürk, F., & Tekin, Y. (2016). Örgütsel Bağlılık, Örgütsel Destek ve İş Arkadaşı Desteğinin İşgören Performansı Üzerine Etkileri: AVM Çalışanları Örneği. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 7(2).
AMA Şentürk F, Tekin Y. Örgütsel Bağlılık, Örgütsel Destek ve İş Arkadaşı Desteğinin İşgören Performansı Üzerine Etkileri: AVM Çalışanları Örneği. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. March 2016;7(2).
Chicago Şentürk, Faruk, and Yasemin Tekin. “Örgütsel Bağlılık, Örgütsel Destek Ve İş Arkadaşı Desteğinin İşgören Performansı Üzerine Etkileri: AVM Çalışanları Örneği”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7, no. 2 (March 2016).
EndNote Şentürk F, Tekin Y (March 1, 2016) Örgütsel Bağlılık, Örgütsel Destek ve İş Arkadaşı Desteğinin İşgören Performansı Üzerine Etkileri: AVM Çalışanları Örneği. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7 2
IEEE F. Şentürk and Y. Tekin, “Örgütsel Bağlılık, Örgütsel Destek ve İş Arkadaşı Desteğinin İşgören Performansı Üzerine Etkileri: AVM Çalışanları Örneği”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, vol. 7, no. 2, 2016.
ISNAD Şentürk, Faruk - Tekin, Yasemin. “Örgütsel Bağlılık, Örgütsel Destek Ve İş Arkadaşı Desteğinin İşgören Performansı Üzerine Etkileri: AVM Çalışanları Örneği”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7/2 (March 2016).
JAMA Şentürk F, Tekin Y. Örgütsel Bağlılık, Örgütsel Destek ve İş Arkadaşı Desteğinin İşgören Performansı Üzerine Etkileri: AVM Çalışanları Örneği. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7.
MLA Şentürk, Faruk and Yasemin Tekin. “Örgütsel Bağlılık, Örgütsel Destek Ve İş Arkadaşı Desteğinin İşgören Performansı Üzerine Etkileri: AVM Çalışanları Örneği”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, vol. 7, no. 2, 2016.
Vancouver Şentürk F, Tekin Y. Örgütsel Bağlılık, Örgütsel Destek ve İş Arkadaşı Desteğinin İşgören Performansı Üzerine Etkileri: AVM Çalışanları Örneği. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7(2).