Bu araştırma, gastronominin sanatla olan ilişkisini incelemek
ve görselliğin gastronomik öğreticiliğe katkısını belirlemek amacıyla;
gastronominin yiyecek alanında yayımlanmış örnek eserlerinde bulunan
illüstrasyon ve fotoğraf çalışmaları örnekleminde gerçekleştirilmiştir. Çok çeşitli mutfak
araç-gereçleri ve gıda maddelerinin, onlarca uygulama tekniğinin kullanıldığı
işleme süreçlerinden geçirildikten sonra ilgi çekici tabaklara dönüştürülerek
sunulması konusunun öğretimi; gastronomik yayınlarda görselliğin kullanım
gerekliliğini ve sanatsallık
tartışmasını ortaya çıkarmaktadır. Çalışmada, tabağın kendisinin değil,
yaratıcılık ve yenilik içeren üretim sürecinin sanat tanımına uygun olduğu;
balık tütsüleme sürecinin görselleri yardımıyla betimlenmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Araştırma Makaleleri |
Authors | |
Publication Date | December 25, 2019 |
Submission Date | June 25, 2019 |
Published in Issue | Year 2019 Volume: 1 Issue: 2 |